Ecser befektetőbarát település

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által szervezett Befektetőbarát Településekért Programban a települési önkormányzatok vesznek részt. A Befektetőbarát Településekért Program célja, hogy a résztvevő települések megismerjék a befektetők gondolkodásmódját, igényeit, a helyszín kiválasztásának folyamatát és így felkészültek legyenek a befektetők fogadására. További cél, hogy elkészítsék befektetés-ösztönzési stratégiájukat, melyben felmérik és értékelik a település adottságait, előnyeit, esetleges hiányosságait, és ezek alapján megállapítják, hogy mely ágazatokra fókuszálnak, honnan várják a befektetőket.

A résztvevő települések nagyobb eséllyel indulnak a befektetőkért folyó nemzetközi versenyben, több projekt valósulhat meg Magyarországon. A program első fordulóján 45 település készítette el stratégiáját, valamint prezentációját, míg a második fordulót 18 település fejezte be sikerrel.

Gál Zsolt polgármester úr részt vett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett tanfolyamon. Az általa készített befektetés-ösztönzési stratégia bekerül a Külgazdasági Hivatal adatbázisába. Reményeink szerint ezzel lehetőséget adunk arra, hogy újabb befektetők telepedhessenek meg Ecseren.
Ecser kapta a programban tartott legjobb előadásért megítélt oklevelet is.
Az okleveleket kifüggesztettük a Polgármesteri hivatalban, ott megtekinthetők.
További információk és fotók a www.hita.hu oldalon.

honlapkészítés: dupai