Zöldhulladék elszállítás

Kérjük, hogy a megadott napon reggel 6 óráig szíveskedjenek a zöldhulladékot az ingatlanok elé kihelyezni, hogy a szállító autó esetleges korai elhaladása miatt ne maradjon hulladék az utcán.

Az apró hulladékot (falevelek) a szétszóródás megelőzése és a gyors munkavégzés elősegítése miatt zsákba gyűjtve, a zsákot bekötve helyezzék ki. A gallyakat kötegelve tegyék az utcára. A használt zsák mérete, minősége, felirata ebben az évben bármilyen lehet, az összes típusút elszállítják.

Balesetveszély miatt nem viszik el a nagydarab faágakat, ezért kérjük, hogy ezeket aprítsák kisebb (maximum 1 méteres) darabokra.

Az .A.S.A. Magyarország Kft. telefonszáma:06-29/540-290.

2012. november 23-át követően zöldhulladék nem tárolható közterületen.

Ecser Község Önkormányzatának 17/2005. (X. 14.) számú, a köztisztaságról, a hulladékkezelésről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és a környezetvédelemről szóló rendelete szerint avart és kerti hulladékot elsősorban hasznosítani szükséges, komposztálással. Avar és kerti hulladék nyílt téri égetése október 1. és április 30. között lehetséges munkanapokon. Avart és kerti hulladékot szélcsendes időben 10. és 18. óra között lehet égetni jól kialakított tűzrakó helyen. A kerti hulladék égetése az emberi egészséget, környezetet nem károsíthatja. Az égetendő hulladék nem tartalmazhat más kommunális illetőleg ipari eredetű hulladékot. Tilos a kerti hulladék égetése közterületen. Nem égethető avar és kerti hulladék a magán ingatlanon sem, ha annak 100 méteres körzetében ünnepi vagy egyéb településszintű rendezvény van folyamatban.
Szabadban a tüzet őrizetlenül hagyni nem szabad. A tűz mellet olyan eszközöket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz továbbterjedését meg lehet akadályozni, vagy a tüzet el lehet oltani.

Sajnos most vasárnap is több helyen gyújtottak tüzet, volt, aki közterületen, ráadásul őrizetlenül hagyta az egészet. Idén községünkben már több súlyos tűzeset is történt, fokozottabban kell ügyelni a szabályok betartására!

honlapkészítés: dupai