Szelektív és zöldhulladék gyűjtés

A szemétszállítást végző .A.S.A. Magyarország Kft. 2012. október 26-án, pénteken 06.00. és 22.00 óra között végzi a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

Gyűjthető anyagok:
Papír, azaz papír csomagolóanyagok, karton, fóliázatlan színes vagy fekete-fehér újságok, reklámújságok.
Műanyag italos palackok (más műanyag nem!)
Fém italos dobozok (más fém, konzervdoboz nem!)

A kihelyezés módja:
- bármilyen kereskedelmi forgalomban kapható átlátszó műanyag zsákban, bekötve,
- a papírt, fém italos dobozokat, műanyag palackokat tiszta állapotban, összelapítva, egy zsákban vegyesen is lehet gyűjteni, mivel a feldolgozás előtt fajtánként szétválogatják azokat.
- egy alkalommal akár több zsákot is ki lehet helyezni az ingatlanok elé.

Zöldhulladék gyűjtés:

A zöldhulladék gyűjtés is október 26-án 06.00. órától lesz megtartva.

Reggel 6 óráig szíveskedjenek a zöldhulladékot az ingatlanok elé kihelyezni, hogy az autó korai elhaladása miatt ne maradjon hulladék az utcán.

Az apró hulladék (falevelek, gallyak) szétszóródásának megelőzése és a gyors munkavégzés elősegítése érdekében a gallyakat kötegelve, a leveleket zsákba gyűjtve, a zsákot bekötve helyezzék ki. A használt zsák mérete, minősége, felirata ebben az évben bármilyen lehet, az összes típusút elszállítják.

Balesetveszély miatt a szolgáltatónak nem áll módjában elszállítani a nagydarab faágakat, ezért kérik, hogy ezeket aprítsák kisebb (maximum 1 méteres) darabokra.

Az üveggyűjtő konténerek áthelyezésre kerültek a Szolgáltatóház mögül a Zrínyi u. 43. szám alá

Ezúton is értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a képviselő-testület úgy döntött, hogy az üveggyűjtésre szolgáló konténereket a település központjából, eddigi helyükről áthelyezi a Zrínyi u. 43. szám alá.
A képviselő-testület azért döntött így, mert a Szolgáltató Ház mögött sajnos minden figyelmeztetés ellenére nemcsak üveget, hanem sokféle szemetet pakoltak le rendszeresen. Ez nem való sehol, főleg nem a település központjában.

Az új helyszín a Zrínyi u. 43. szám alatt van. Ez az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft telephelye. Itt az épület előkertjében lettek elhelyezve az üveggyűjtő konténerek. A terület felvételt rögzítő biztonsági kamerákkal van ellátva, tehát azok a személyek, akik az üvegen kívül más hulladékot visznek oda, számolhatnak azzal, hogy felvétel készül róluk.

Az üvegen kívül más hulladék elhelyezése esetén az önkormányzat feljelentést tesz a Pest megyei Kormányhivatalnál.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 196. § (2) bekezdésének 3. fordulata szerint, aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot … nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el szabálysértést követ el. Ugyanezen jogszabály 11. § (1) bekezdése szerint a szabálysértés elkövetése miatt kiszabható pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint.

A régi üveggyűjtő helyre a továbbiakban hulladékot lerakni tilos!

honlapkészítés: dupai