Szelektív hulladékgyűjtés szept. 28-án, pénteken

Ezúton is értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a képviselő-testület úgy döntött, hogy az üveggyűjtésre szolgáló konténereket a település központjából, eddigi helyükről áthelyezi a Zrínyi u. 43. szám alá.
A képviselő-testület azért döntött így, mert a Szolgáltatóház mögött sajnos minden figyelmeztetés ellenére nemcsak üveget, hanem sokféle szemetet pakoltak le rendszeresen. Ez nem való sehol, főleg nem a település központjában.

Az új helyszín a Zrínyi u. 43. szám alatt van. Ez az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft telephelye. Itt az épület előkertjében lettek elhelyezve az üveggyűjtő konténerek. A terület felvételt rögzítő biztonsági kamerákkal van ellátva, tehát azok a személyek, akik az üvegen kívül más hulladékot visznek oda, számolhatnak azzal, hogy felvétel készül róluk.

Az üvegen kívül más hulladék elhelyezése esetén az önkormányzat feljelentést tesz a Pest megyei Kormányhivatalnál.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 196. § (2) bekezdésének 3. fordulata szerint, aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot … nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el szabálysértést követ el. Ugyanezen jogszabály 11. § (1) bekezdése szerint a szabálysértés elkövetése miatt kiszabható pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint.

A régi üveggyűjtő helyre a továbbiakban hulladékot lerakni tilos!

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés időpontja 2012. szeptember 28., péntek. Az ingatlanok elé zsákban papírt, PET palackot és alumínium dobozt lehet kihelyezni.

honlapkészítés: dupai