Országos és helyi tűzgyújtási tilalom

Országos tűzgyújtási tilalom:

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – 2012. augusztus 22-től a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Vidékfejlesztési Minisztérium

Ecser Község Önkormányzatának 17/2005. (X. 14.) számú, a köztisztaságról, a hulladékkezelésről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és a környezetvédelemről szóló rendeletének 25. §-a értelmében október 1-ig tilos az avar és a kerti hulladék nyílt téri égetése. A rendelkezés megszegői az Ecser Községi Önkormányzat 10/2012. (VI. 19.) számú, a tiltott közösségellenes magatartásokról és a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni eljárás szabályozásáról szóló rendeletének 8. § (15) bekezdése szerint tiltott, közösségellenes magatartást követnek el. Ugyanezen rendelet 2. §-a szerint ilyen esetben ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírság és egyszázötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

Polgármesteri Hivatal

honlapkészítés: dupai