Ebzárlat

Ebzárlat elrendelése

A 41/1997. (V. 28.) FM. számú rendelet 421. §-a által biztosított jogkörében Ecser község közigazgatási területére 2007. október 6-tól november 2-ig terjedő időtartamra a kerületi főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Az ebzárlat 2007. november 3-án feloldásra kerül.

Az ebzárlat tartama alatt:
- tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek, a zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnét ki nem szökhetnek.
- Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
- A község területéről kutyát, vagy macskát csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálatat után és engedélyével szabad kivinni.
- Vadászebek, fegyveres erők és testületek ebei használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.
- Pásztor ebeket szájkosárral ellátva szabad állatok őrzésére alkalmazni.
- A helyi Polgármesteri Hivatal köteles az ebzárlat idején szabadon talált kutya és macska befogása és állami kártalanítás mellőzésével történő leölése iránt intézkedni.

Indokolás

Az ebzárlat elrendelésére azért volt szükség, mert a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága elrendelte a rókák és egyéb vadonélő ragadozók orális immunizálását. A csalétek vakcina repülőgépes kiszórásának első napja október 6., befejező napja november 2.

Monori Kerületi Hatósági Főállatorvos Hivatala
Monor, Városi Piac 41.
Telefon: 29/611-780

honlapkészítés: dupai