Ebzárlat

A Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Monori Kerület Hatósági Főállatorvosi Hivatala határozatában a 41/1997. (V. 28.) FM rendelet 421. § által biztosított jogkörben Ecser község közigazgatási területére 2007. április 7-től május 10-og terjedő időtartamra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.
Az ebzárlat 2007. május 11-én feloldásra kerül.
Az ebzárlat tartama alatt:
- tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek, a zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnét ki nem szökhetnek,
- kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni,
- a község területéről kutyát vagy macskát csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni,
- vadászebek, fegyveres erők és testületek ebei használatuk idejére mentesek a korlátozás alól,
- pásztor ebeket szájkosárral ellátva szabad állatok őrzésére alkalmazni,
- a helyi polgármesteri hivatal köteles az ebzárlat idején szabadon talált kutya és macska befogása és állami kártalanítás mellőzésével történő leölése iránt intézkedni.

Az ebzárlat elrendelésére a rókák és egyéb ragadozók orális immunizálása miatt került sor. Ezen időszak alatt csalétek vakcina repülőgépes kiszórása történik.

Dr. Rudó József
hatósági főállatorvos

honlapkészítés: dupai