Útfelújítás és útépítés a községben

Az Ecser Községi Önkormányzat beruházásában készült el a Arany János utca burkolatának teljes felújítása. A kivitelező a Strabag Rt volt. A több, mint 1 km hosszú utcában a munka magába foglalta a javítást, a csatorna fedőlapok szintbe hozását, a teljes burkolatépítést, három fekvőrendőr elkészítését, és az útjelfestést.
A burkolat építés új technológiával történt. Ezt önterülő bitumenemulziós bevonatnak hívják. (Multimac) A Multimac alkalmas minden típusú aszfalt és betonburkolat felújítására. A vékony bevonat adalékanyagok és a Bitunova által kifejlesztett kationaktív modifikált bitumenemulzió hozzáadásával készülő hideg aszfaltkeverék. Ezt egy speciális berendezés állította elő. A beépítés két rétegben történt. A három fekvőrendőr nem a hagyományos, hanem széles burkolatú lett.
A másik nagy útépítési beruházás a Kálvária utca eddig még nem szilárd burkolatú szakaszának aszfaltozása. Itt a beruházó a Kálvária Társulat. A munka magába foglalta a zúzottkőre leterített beton alapozást, két réteg aszfaltot, szegélykövezést. A meglévő épületekhez átereszt telepítettek, kiépítették az utcában a csapadékvíz elvezető árkokat, átereszeket. Két fekvőrendőr is készült. A munka a Rákóczi utcai szervízút aszfaltosával folytatódik. A kivitelező a Kocsisgép Kft.

honlapkészítés: dupai