Újra próbálkoznak a trükkös tolvajok

Községünkben, - mint az ország más településein – időközönként előfordul, hogy rossz szándékú emberek különféle módokon megpróbálnak házakba, lakásokba bejutni anyagi haszonszerzés céljából. (Magyarul lopni akarnak.)

Ilyen esetben gazdag fantáziájú történetekkel keresik fel az előre kifigyelt, gyakran idős, egyedülálló személyt. Az ötletek tára kifogyhatatlan. Bármilyen mesével előállnak, csak jussanak be a lakásba, ahol az áldozat figyelmét elterelve, azt különféle kérésekkel megosztva, értékeit eltulajdonítják.

Néhány mese az elmúlt napokból, okulásul:

Telefonon felhívták a lakost azzal, hogy másnap este 18. órakor vízminőség vizsgálatot végeznek a lakásában, akkor otthon lesz-e? Ebben az esetben arról volt szó, hogy megtudják, az adott időpontban lesz-e otthon valaki, be tudnak-e törni.
A Vízmű tájékoztatása szerint egyébként nem is szoktak ilyen módon vízminőséget vizsgálni.

Más alkalommal segélyt vittek az állampolgárnak. Õ nagyon örült a zsák krumplinak, de a „segély” átadása során ellopták a pénzét.

Gyakran előfordul, hogy hatóság, vagy szolgáltató munkatársának próbálják kiadni magukat az elkövetők.

Ezekből az esetekből az a tanulság, hogy legyünk figyelmesek, vigyázzunk egymásra, kérjünk segítséget. A cselekmények megkísérlése esetén is tegyün azonnal bejelentést a rendőrségen telefonon, jegyezzük meg az elkövetők autójának színét, típusát, rendszámát.

És egy kis szösszenet a végére: A lakos észreveszi, hogy a szomszéd udvarára három vadidegen férfi mászik be. Kérdőre vonja őket, hogy mit keresnek ott? A válasz: Mi csengettünk, de nem nyitott kaput senki, ezért bemásztunk. Majd szépen kimásztak az utcára és elmentek.

Ez az írás azért született, hogy a hasonló bűnügyeket megelőzzük.

Tudjuk, hogy az idősebb korosztály jó része nem használja az internetet, ezért kérjük a gyerekeket, unokákat, hozzátartozókat az itt kapott információk átadására.

honlapkészítés: dupai